- 1 plechovica cíceru,
- 1 plechovica kokosového mlieka,
- 5 ks cherry paradajok,
- 100g baby špenátu,
- 1 ČL korenia Garam Masala,
- 1 ČL kurkumy,
- soľ,
- citrónová trávu (nemusí byť),
- petržlenová vňať,
- podľa chuti: zázvor, chilli,
- olivový olej.
Cícer podusíme spolu s nakrájanými cherry paradajkami. Špenát umyjeme, necháme odkvapkať a tiež ho podusíme približne 5 minút, aby nestratil živiny. Osolíme.
Do cíceru pridáme korenie Garam masala a kurkumu. Zalejeme kokosovým mliekom. Korenie Garam masala by sa samé o sebe nemalo dlho variť, takže stačí už len ak necháme celú zmes zovrieť a pridáme podusený špenát. Podľa chuti ešte primiešame nakrájaný zázvor, citrónovú trávu, prípadne chilli. Podávame s ryžou, ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!