Cesto
- 4 vajcia
- 200 g múky - Schär Mix C
- 1 dcl vody
- 1 dcl rastlinného oleja
- 1/2 balenia kypriaceho prášku
- cukor/sladidlo
Puding:
- 1 liter mlieka
- 2 balenia pudingu - Dr.Oetker BB puding bez lepku, vegan
- sladidlo
Poleva
- 400 ml bezlaktózovej kyslej smotany
- práškový cukor
- kakao na posypanie
Ovocie - maliny, čučoriedky, mandarinky, broskyne (čo nájdete doma, v mrazničke).
Postup
Vajíčka zmiešame spolu s cukrom, prilejeme olej a vodu, premiešame. Pridáme bezlepkovú múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na vymastený plech. Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Pripravíme čokoládový puding, do ktorého jemne primiešame lesné ovocie. Vlejeme ho do cesta. Pečieme približne 30 minút.
Koláč potrieme kyslou smotanou zmiešanou s cukrom. Posypeme kakaom.
Dobrú chuť!