Ingrediencie:
- Porcia pre štyri osoby.
- Ten recepty je bez lepku, bez laktózy.
- Čas prípravy: 40 minút.
- 400 g my Schär MIX B,
- 200 g bezlaktózového masla,
- 100g trstinového cukru alebo iného sladidla (med),
- 1/2 prášku do pečiva,
- 1 dcl bezlaktózového mlieka (podľa potreby),
- 2ks vajíčok.
Plnka:
- 6 ks jabĺk,
- vanilkový cukor,
- škorica.
Postup:
Múku zmiešame s maslom, trstinovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme vajíčka, mlieko a premiešame. Mlieko pridávame podľa potreby, ak sa vám zdá, že je cesto príliš hutné. Keď je cesto pripravené, rozdelíme ho na dve časti. Rozvaľkáme a jednu časť položíme na plech vystlaný paperom na pečenie.
Jablká očistíme, nastrúhame. Pridáme vanilkový cukor a škoricu. Premiešame. Celú zmes rovnomerne roztačíme na cesto. Druhú čast cesta položíme na jablkovú zmes. Vidličkou jemne poprepichujeme hornú časť cesta a dáme piecť do rúry na 190 stupňov, kým cesto nechytí zlatistú/hnedastú farbu.
Dobrú chuť.