• DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
  • Instagram

Izraelská Šakšuka

  • Vytlačiť
  • E-mail

 

Ingrediencie:

  • Porcia pre 2 osoby.
  • Tento recept je bez lepku, bez laktózy, bez sóje, vegetariánsky.
  • Čas prípravy: 40 minút.

 

  • 4 ks väčších paradajok,
  • 2ks zelenej papriky,
  • 1 ks červenej cibulky,
  • 4 ks vajec,
  • 100 ml paradajkového pretlaku,
  • mletá červená paprika,
  • mletá rasca,
  • mleté čierne korenie,
  • mletný koriander,
  • morská soľ,
  • olivový olej,
  • čerstvá bazalka. 

 

Postup:

1. Paradajky na vrchu narežeme do kríža a sparíme v horúcej vode. Olúpeme. Spolu s paprikou ich nakrájame na malé kúsky. Cibuľku nakrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme všetky korenia a miešame. Jedlo začne krásne rozvoniavať. O chvíľu pridáme kúsky paradajok a papriky. Na miernom ohni dusíme približne 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Dochutíme soľou.

2. Zmes prelejeme do zapekacej misky. Vyklepneme na ňu vajíčka a v predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme 5 minút. 

3. Podávame s čerstvo nakrájanou bazalkou. Ako príloha je vhodná tortilla. 

Dobrú chuť!

 

Podrobnosti
Napísal: Eva
Kategória: Recepty
Uverejnené: 31. júl 2019
Návštevy: 1173
  • bez lepku,
  • free from,
  • glutenfree,
  • bez laktozy,
  • Eva Srogoncikova,
  • zdravastrava,
  • celiakia,
  • deti a celiakia,
  • zdravie
  • šakšuka
  • recepty
  • Predch.
  • Nasl.

Login Form

  • Nepamätáte si používateľské meno?
  • Zabudli ste heslo?

© 2023 Gluten Free Planet Celiakia Lepok Zdravie Bezlepkova dieta

Main Menu (responsive)

  • DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
Go Top