Ingrediencie:
- Porcia pre 2 osoby.
- Tento recept je bez lepku, bez laktózy, bez sóje, vegetariánsky.
- Čas prípravy: 40 minút.
- 4 ks väčších paradajok,
- 2ks zelenej papriky,
- 1 ks červenej cibulky,
- 4 ks vajec,
- 100 ml paradajkového pretlaku,
- mletá červená paprika,
- mletá rasca,
- mleté čierne korenie,
- mletný koriander,
- morská soľ,
- olivový olej,
- čerstvá bazalka.
Postup:
1. Paradajky na vrchu narežeme do kríža a sparíme v horúcej vode. Olúpeme. Spolu s paprikou ich nakrájame na malé kúsky. Cibuľku nakrájame na drobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme všetky korenia a miešame. Jedlo začne krásne rozvoniavať. O chvíľu pridáme kúsky paradajok a papriky. Na miernom ohni dusíme približne 10 minút. Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Dochutíme soľou.
2. Zmes prelejeme do zapekacej misky. Vyklepneme na ňu vajíčka a v predhriatej rúre na 180 stupňov pečieme 5 minút.
3. Podávame s čerstvo nakrájanou bazalkou. Ako príloha je vhodná tortilla.
Dobrú chuť!