Ingrediencie
- Tento recept je bez lepku, bez laktózy. Pre vegan verziu použite náhradu vajíčka.
- Čas prípravy: 40 minút.
Cesto I:
- 200 g bezlepkovej múky (Schär Mix C),
- 50 g trstinového cukru,
- 1/2 balíčka prášku do pečiva,
- 1 ČL sódy bikarbóny,
- 1 ČL škorice,
- štipku soli.
Cesto II:
- 2 zrelé banány,
- 1 dc kokosového oleja,
- vanilka,
- 1 vajce,
- 1 malý pohár detskej jablkovej výživy (jablkové pyré).
Citrónová poleva:
- 50 g trstinového cukru,
- 80 g bezlaktózového masla,
- 1/2 citróna - šťava.
Na ozdobu:
- oriešky.
Postup
- Bezlepkovú múku preosejeme cez sitko. Zmiešame ju v miske spolu s trstinovým cukrom, 1/2 balíčkom cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, štipkou soli a štipkou škorice.
- Banány vložíme do mixéra spolu s kokosovým olejom a olejom. Zmixujeme.
- Obidve zmesy (banánovú aj múčnu) zmiešame a pridáme do nej ešte vajíčko a pohár jablkovej výživy.
- Cesto vylejeme na plech a pečieme v rúre približne 20 minút pri teplote 190 stupňov Celzia.
- Príprava citrónovej polevy: Zmäkknuté maslo zmiešame spolu s cukrom a citrónovou šťavou. Množstvo cukru závisí od toho, akú hustotu polevy chcete mať. Začnite na 3 PL a postupne pridávajte.
- Polevu vylejeme na vychladený koláč a necháme v chladničke zachladiť.
Dobrú chuť!