• DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
  • Instagram

Banánový koláčik

  • Vytlačiť
  • E-mail

 

 

Ingrediencie

  • Tento recept je bez lepku, bez laktózy. Pre vegan verziu použite náhradu vajíčka.
  • Čas prípravy: 40 minút. 

 

Cesto I:

  • 200 g bezlepkovej múky (Schär Mix C),
  • 50 g trstinového cukru,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva,
  • 1 ČL sódy bikarbóny,
  • 1 ČL škorice,
  • štipku soli.

Cesto II:

  • 2 zrelé banány,
  • 1 dc kokosového oleja,
  • vanilka,
  • 1 vajce,
  • 1 malý pohár detskej jablkovej výživy (jablkové pyré).

Citrónová poleva:

  • 50 g trstinového cukru,
  • 80 g bezlaktózového masla,
  • 1/2 citróna - šťava.

Na ozdobu:

  • oriešky.

 

 Postup

  1. Bezlepkovú múku preosejeme cez sitko. Zmiešame ju v miske spolu s trstinovým cukrom, 1/2 balíčkom cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, štipkou soli a štipkou škorice. 
  2. Banány vložíme do mixéra spolu s kokosovým olejom a olejom. Zmixujeme.
  3. Obidve zmesy (banánovú aj múčnu) zmiešame a pridáme do nej ešte vajíčko a pohár jablkovej výživy.
  4. Cesto vylejeme na plech a pečieme v rúre približne 20 minút pri teplote 190 stupňov Celzia.
  5. Príprava citrónovej polevy: Zmäkknuté maslo zmiešame spolu s cukrom a citrónovou šťavou. Množstvo cukru závisí od toho, akú hustotu polevy chcete mať. Začnite na 3 PL a postupne pridávajte. 
  6. Polevu vylejeme na vychladený koláč a necháme v chladničke zachladiť.

 

Dobrú chuť!

 

 

 

 

Podrobnosti
Napísal: Eva
Kategória: Recepty
Uverejnené: 21. jún 2019
Návštevy: 1300
  • bez lepku,
  • free from,
  • glutenfree,
  • bez laktozy,
  • Eva Srogoncikova,
  • celiakia,
  • zdravie
  • banan
  • bananovy kolac
  • Predch.
  • Nasl.

Login Form

  • Nepamätáte si používateľské meno?
  • Zabudli ste heslo?

© 2023 Gluten Free Planet Celiakia Lepok Zdravie Bezlepkova dieta

Main Menu (responsive)

  • DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
Go Top