Ingrediencie:
- 3 jarné cibuľky
- 1 cesnak
- 2 žlté papriky
- 4 PL olivový olej
- rasca
- tymián
- soľ
- korenie
- 2 PL paradajkový pretlak
- 400 ml zeleninový vývar
- 700g cukina
- sladká paprika
- 120g jogurt (kyslá smotana)
- citrónová šťava na dochutenie
Cibuľku a cesnak si nakrájame na drobno. Papriku umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a všetko podusíme 5 minút. Dochutíme rascou, tymiánom, soľou a korením. Pridáme paradajkový pretlak a opät chvílu podusíme. Pridáme zeleninový vývar a varíme ešte 15 minút.
Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska. Pridáme ju do paprikovo-paradajkovej zmesi a dusíme 10 minút. Ak sa vám guláš zdá príliš hustý, pridajte ešte zeleninový vývar. Na koniec dochutíme. Ja som zvolila chili, kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Ako príloha sú výborné varené zemiaky.
Želám vám nech sa recept vydarí. Je naozaj veľmi chutný.
Tento recept je bez lepku, bez vajec, vegetariánsky.
Pre vegánsku verziu zvoľte na dochutenie rastlinný jogurt alebo rastlinnú smotanu.