• DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
  • Instagram

SYROVÉ KNEDLIČKY Z BEZLEPKOVÉHO PEČIVA S PÓRKOVOU OMÁČKOU

  • Vytlačiť
  • E-mail

 

  • 500g bezlepkové svetlé pečivo
  • 400ml mlieko (bezlaktózové, rastlinné)
  • 2 mrkvy
  • mladá cibuľka
  • 3 lyžice masla
  • 2 vajíčka alebo náhrada za vajíčko
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok mletý
  • 150g tvrdý syr
  • 1 veľký pórik
  • bezlepková múka na zahustenie
  • 100ml suché biele vino (nemusí byť)
  • 300ml zeleninový vývar
  • smotana na šľahanie

 

1. Bezlepkový chlieb nakrájame na kocky a vložíme do misy. Mlieko necháme zovrieť a nalejeme ho na pokrájaný chlieb. 

2. Mrkvu očistíme a postrúhame. Pripravíme si cibuľku, ktorú spolu s mrkvou podusíme na masle. Spolu s vajíčkami, soľou, korením a muškátovým orieškom primiešame k chlebíku. Podľa potreby pridáme ešte mlieko alebo strúhanku, prípadne bezlepkovú múku ak je cesto príliš tekuté.

3. Syr nakrájame na malé kocky. Vezmeme niekoľko kociek syra a zo zmesi vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme do horúcej vody - nie vriacej. Varíme ich na miernom ohni. Guličky je najlepšie tvarovať mokrými rukami, vtedy sa mi podarili najkrajšie guľky :-) Varíme cca. 15 minút. 

4. Pór po umytí nakrájame na drobno a podusíme na masle približne 5 minút. Poprášime múkou a prilejeme 1dc vína (nemusíme). Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na konci pridáme smotanu na šlahanie. 

 

Musím povedať, že som sa týmto receptom snažila priblížiť k typickým alpským jedlám, ktoré sa podávaju na horských chatách. A bolo to aj mojím cieľom. Vždy mi je totiž v horách ľúto, že si nemôžem dať vynikajúce knedličky s poriadne zahustenou omáčkou. Takže bezlepkáči... dobrú chuť. 

Podrobnosti
Napísal: Eva
Kategória: Recepty
Uverejnené: 20. august 2017
Návštevy: 1680
  • Predch.
  • Nasl.

Login Form

  • Nepamätáte si používateľské meno?
  • Zabudli ste heslo?

© 2023 Gluten Free Planet Celiakia Lepok Zdravie Bezlepkova dieta

Main Menu (responsive)

  • DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
Go Top