alebo ŠTRÚDĽA TROCHU INAK
- lístkové cesto/štrúdľové cesto (bezlepkové - ja som použila od Schäru)
- 500g jabl'k
- 2 banány
- citrón
- mandľové maslo/pasta (kúpite v DM drogérii alebo v Bio obchode pod názvom MandelMus)
- pomarančová šťava
- škoricový/vanilkový/trstinový cukor/med
- hrozienka/kokos
Jablká nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónom.
Do misky nakrájame banán, pridáme 2 polievkové lyžice mandľového masla, cukor (škoricový, vanilkový alebo trstinový) a pridáme cca. 100ml pomarančovej šťavy. Všetko zmiešame. Do pripravenej zmesi vložíme nakrájané jablká. Spolu vylejeme na cesto, zakrútime a pečieme vo vyhriatej rúre cca. 40 minút.
Pokiaľ zvolíte vhodnú kombináciu surovín a štrúdľu zbytočne nepresladíte, môžete si ju dať úplne bez výčitiek. Vôňu zapečených jabĺk doma milujeme. Dobrú chuť.
Mandľové maslo/pasta - Mandelmus