INGREDIENCIE:
- 1/2 ananás
- čierna šošovica
- jarná cibuľka
- limetková šťava
- soľ
- korenie
Majonéza:
- slnečnicový olej
- limetková šťava
- horčica (dijon)
- žl'tok alebo náhrada vajíčka (pre vegánov)
- soľ
- korenie
Postup:
Čiernu šošovicu nechať 3 hodiny namočenú v studenej vode. Potom uvariť v osolenej vode cca. 25min. Pokrájaný ananás zmiešať s jarnou cibuľkou, uvarenými zemiakmi (použila som malé šalátové zemiaky). Osollíme, okoreníme a pokvapkáme limetkovou šťavou. Fakt výborná kombinácia chutí.
Majonéza:
Horčicu zmiešame so žĺtkom alebo náhradou vajíčka, pridáme lyžicu slnečnicového oleja, limetkovú šťavu, soľ, korenie.