Vyskúšať rôzne kulinárske špeciality v Thajsku je jedna vec, ale predstavte si, že ich budete vedieť po návrate pripraviť aj svojej rodine či priateľom. Návšteva thajskej školy varenia je pre mnohých návštevníkov vrcholom ich cesty. Navštívite lokálny trh, kde miestny nakupujú každodenné potraviny. Pripravíte minimálne tri druhy thajských špecialít a získate sadu tlačených receptov, prípadne cerifikát o obsolvovaní.
Atmosféra, lokalita a jedlá, ktoré sme pripravili boli fantastické. Naučila som sa predovšetkým ako používať niektoré techniky pri správnej príprave thajského jedla. Pokiaľ teda máte radi varenie a chcete sa dozvedieť niečo viac o thajskej kuchyni, kurz varenia je pre Vás správna voľba.
Kurz sme začali poznatkami o rôznych thajských prisadách do jedla.
Pokračovali sme v príprave thajských jedál. Pridávam recept na kokosovú kuraciu polievku. Dobrú chuť.
KOKOSOVÁ KURACIA POLIEVKA (Tom Ta Gai)
Suroviny:
- kuracie prsia
- koreň Galangal
- 250ml kokosové mlieko
- malá cibuľa
- citrónová tráva
- drvená šalotka
- 6ks huby
- 1ks koriander
- 1-2 ks chili - podľa chuti, možno úplne vynechať
- 1 lyžica bzlp. sójová omáčka
- 1/4 paradajka
- 1 lyžica citrónová šťava
- 1 polievková lyźica rybacej omáčky
- štipka soli
- kávová lyžička cukru
Príprava:
Kokosové mlieko nalejte do wok panvice a zohrievame na miernom ohni. Neustále miešame. Pridajte štipku soli. Keď je kokosové mlieko horúce pridáme galangal koreň, citrónovú šťavu, cibuľku, šalotku a opäť miešame kym mlieko nebude horúce. Potom pridáme kuracie mäso a huby, na miernom ohni varíme 15minút. Nakoniec pridáme sójovú omáčku, cukor, paradajku., chili podľa chuti a citrónovú šťavu. Ozdobíme listom koriandra.