• DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
  • Instagram

RAW varenie - nevarenie s Borisom Lauserom

  • Vytlačiť
  • E-mail

 

Pri mojej návšteve v Thajsku som absolvovala RAW kurz varenia s Borisom Lauserom. Musím skutočne povedať, že som bola absolútne NADŠENÁ... Boris Lauser je Raw Food Chef z Berlína, takmer celú zimu sa zdržiava na Koh Samui v prekrásnom Yoga Retreat Centre VIKASA, kde pripravuje rôzne workshopy a školy varenia. Kurz bol zaujímavý práve v tom, že okrem rôznych raw-vegánskych a bezlepkových receptov sme mali aj veľa teórie. Kompletne sme si prešli proces výroby čerstvého aj zrejúceho vegánskeho syru a jogurtu z kokosového mlieka. Mňa osobne najviac potešila výroba mandľového mliečka. 

 

 

Mandľové mlieko

  • 1 šálka mandlí
  • 3 šálky vody

 

Mandle a mlieko spolu zmixujeme v mixéri, cca. 1-2 minúty a následne mlieko pretlačíme cez gázu, ja som si zaobstarala Nutmilk bag. 

Takto si môžete pripraviť rôzne druhy mlieka, či už z lieskových, vlašských alebo brazílskych orechov ale taktiež aj zo sézamových, tekvicových alebo slnečnicových semiačok :-) 

Mlieko dosladzujem medom, javorovým alebo kokosovým sirupom. 

 

Z ďaľších receptov sme pripravovali mrkvovo-zázvorovú polievku, čínske halušky so slivkovou omáčkou, cuketové špagety a čokoládové mousse. Prikladám niekoľko fotiek na inšpiráciu. Fermentácii vegánskych jogurtov a syrov sa budem venovat v niektorom z ďaľších príspevkov. Majte krásny deň. 

 

Príprava čínskych halušiek so slivkovou omáčkou.

              

 

Mrkvovo-zázvorová polievka                                                                 Spaghetti Bolognese 

     

 

Raw Chocolate Mousse 

 

 

Podrobnosti
Napísal: Eva
Kategória: udalosti
Uverejnené: 07. marec 2017
Návštevy: 4911
  • Nasl.

Login Form

  • Nepamätáte si používateľské meno?
  • Zabudli ste heslo?

© 2023 Gluten Free Planet Celiakia Lepok Zdravie Bezlepkova dieta

Main Menu (responsive)

  • DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
Go Top