• DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
  • Instagram

Paríž

  • Vytlačiť
  • E-mail

 

Chuť francúzskeho bezlepkového chleba je neopísateľná. Chrumkavý, voňavý, nadýchaný... a tá chuť. Prvý krát sa mi stalo, že som zjedla polovicu chleba úplne bez problémov za 5 minút.

Takmer v každej miestnej pekárničke majú v ponuke GF Mais bread (bezlepkový kukuričný chlieb). Je prirodzene bezlepkový, avšak vyrába sa spolu s ostatným pečivom takže môže dôjsť ku kontaminácii. Vybrala som sa teda hľadať prirodzene bezlepkové pekárne a reštaurácie. Prinášam krátky prehľad. 

 

 

Noglu - tieto výhradne bezlepkové pekárne a reštaurácie majú v Paríži tri pobočky.

  • 16, passage des Panoramas, 75002 Paris 38
  • rue de Saintonge, 75003 Paris
  • 69, rue de Grenelle, 75007 Paris

       

 

Thank you, My Deer - 112, rue Saint Maur 75011 Paris, France

Bláznivý názov ale táto malá reštaurácia je skutočne výnimočná. Majú vlastný bezlepkový chlieb, šaláty, polievky, sendviče a bezlepkové ravioli. A ako bonus - založili ju dve šikovné baby Soňa a Jana zo Slovenska :-). Rozhovor s nimi už onedlho na blogu. 

    

 

Chambelland - 14 rue Ternaux 75011 Paris 

Wow, tak v tejto pekárni som skoro odpadla od úžasu. A to sa mne teda nestáva až tak často. Na výrobu bezlepkovej múky majú svoj vlastný mlyn v Provensálsku. V ponuke majú bezlepkový domáci chlebík, pečivo, koláče. Ich obchodík dizajnoval team architektov. Ach, ten Paríž... 

                    

 

Eric Kayser - hovorí sa, že tento významný francúzsky pekár má výrobu chleba vo svojej DNA. Narodil sa do rodiny pekárov a založili medzinárodnú firmu, ktorá pôsobí v rôznych častiach sveta. V Japonsku majú otvorených až 32 prevádzok. V roku 2013 začali vyrábať bezlepkový chlieb. V ponuke majú - pohánkový, cícerový, chlebík zo sušeného ovocia a Gonesský chlieb pomenovaný podľa francúzskej provincie Gonesse vzdialenej asi 20km od Paríža. Prevádzky pod názvom Maison Kayser sú po celom Paríži


      

 

 

 

 

Podrobnosti
Napísal: Eva
Kategória: Uncategorised
Uverejnené: 25. máj 2017
Návštevy: 5050
  • Predch.
  • Nasl.

Login Form

  • Nepamätáte si používateľské meno?
  • Zabudli ste heslo?

© 2022 Gluten Free Planet Celiakia Lepok Zdravie Bezlepkova dieta

Main Menu (responsive)

  • DomovDomov
  • O nás
  • Život s celiakiou
    • Čo je celiakia?
    • Celiakia u detí
    • Nová Diagnóza v Rodine - Celiakia
  • Cestovanie
    • Rakúsko
      • Neusiedl am See
    • Chorvátsko
      • Petrčane
      • Plitvické jazerá
    • Thajsko
      • Phuket, Koh Samui
      • Škola varenia v Thajsku
    • RAW kurz
    • Kanárske ostrovy
      • Lanzarote
    • Francúzsko
      • Paríž
    • Slovensko
      • Bratislava
        • Regal BURGER
        • Cukráreň Sweet Street
  • Recepty
  • Rozhovory
  • Lifestyle
    • Hello 2018
    • Pomalosti dnešnej doby
  • Recenzie
    • Bistrá/Kaviarne
      • U Kubistu
  • Spolupráce
Go Top